Jaguar XE

In Spanje test Jaguar momenteel een SVR-performancemodel van de XE. Met circa 500 pk op zak moet de XE SVR een alternatief zijn voor de Duitse concurrenten.

Er komt een Jaguar XE SVR aan. Het Britse magazine AutoExpress heeft de nieuwe uitvoering gespot tijdens tests in Spanje. 'SVR' is het label dat Jaguar en zustermerk Land Rover op performancemodellen plakken die zijn afgeleid van de reguliere productieauto's (zoals de hier afgebeelde XE).  

De Jaguar XE SVR wordt een alternatief voor de bekende Duitse performancemodellen Audi RS 4, BMW M3 en Mercedes-AMG C 63. Naar verwachting krijgt de XE SVR dezelfde aandrijflijn als de twee eerdere SVR-uitvoeringen (van de Jaguar F-Type en Range Rover): de 5,0 liter V8 met compressor en achttraps ZF-automaat. Als de XE daarmee circa 500 pk op zak heeft zou 'ie prima mee moeten komen met z'n Duitse maatjes. Met zo'n vermogen ligt het voor de hand dat de SVR standaard All-Wheel Drive zal meekrijgen.

We verwachten eveneens aanpassingen aan de ophanging, het chassis, de veren en dempers. AutoExpress noteert verder de aanwezigheid van agressieve bumpers, side skirts en carbon-keramische performanceremmen.