Kia brengt van de Niro drie aandrijfvarianten uit. Na de hybride, die nu al te koop is, volgt een stekkerhybride en volgend jaar komt er een volledig elektrisch aangedreven versie.

De Kia Niro wordt nog dit jaar gepresenteerd met een plug-in hybride aandrijflijn. Dat heeft Michael Cole, COO van Kia Europe, bevestigd aan Autokopen.nl. Het is de tweede van in totaal drie versies van de Niro, die nu al te koop is als gewone hybride. Volgend jaar komt er namelijk ook een volledig elektrisch aangedreven versie. Die zal in grote lijnen dezelfde techniek aan boord hebben als de Ioniq van zustermerk Hyundai. “De twee modellen zijn gezamenlijk ontwikkeld, maar de specificaties kunnen verschillen”, aldus Cole. Zeker de accutechniek ontwikkelt zich in een razendsnel tempo, dus over de actieradius van de Niro EV valt nog niets te zeggen. De elektromotor heeft zeer waarschijnlijk een vermogen van 88 kW (120 pk).

De Niro is de tweede elektrische auto van Kia, het merk verkoopt namelijk ook de Soul EV. Daar zal het voorlopig bij blijven. Cole “De markt voor elektrische auto’s in Europa is nog steeds klein, dus we moeten realistisch zijn. Er komt voorlopig geen derde elektrische model van Kia.” Cole geeft aan dat Kia op dit moment ook nog geen duidelijke richting kiest voor een bepaalde aandrijflijn. Zo werkt het merk bijvoorbeeld ook aan een waterstofauto, die 2021 op de markt moet komen: “We komen met de techniek als de tijd er rijp voor is.”

Dat geldt wat Cole betreft ook voor de zelfrijdende auto. “Veel techniek is er al en passen we ook toe, maar er is nog een lange weg te gaan. Op een moment zal het zover zijn en dan zijn wij er klaar voor.”