Na de nieuwe Hyundai i30 hatchback volgt nu de Wagon. Die is met 602 liter bagageruimte flink ruimer dan het uitgaande model.

Hyundai onthult volgende maand op de autosalon van de Genève de nieuwe i30 Wagon. We krijgen nu alvast de eerste foto’s en de belangrijkste informatie. De bagageruimte heeft een inhoud van 602 liter, dat is 74 liter meer dan zijn voorganger heeft te bieden. Met de achterbank omlaag past er 1.650 liter in de nieuwe i30 Wagon. De ruime i30 is 4 centimeter langer dan de hatchback, maar heeft dezelfde wielbasis.

Hyundai biedt de Wagon aan met drie motoren: een 1.0 T-GDI benzinemotor met 120 pk, een 140 pk sterke 1.4 T-GDI-motor en voor de dieselrijders een 1.6 CRDi met 110 pk. Het zijn exact dezelfde krachtbronnen die Hyundai nu ook al in de hatchback aanbiedt.

Ook de rijhulpsystemen neemt de Wagon over van de hatchback. De nieuwe i30 is onder andere verkrijgbaar met adaptieve cruise control, intelligente verlichting, een noodremsysteem, dodehoekdetectie, een verkeersbordenlezer en een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruitrijden.   

Hyundai start op 1 juli met de leveringen van de i30 Wagon, de prijzen zijn nog niet bekend.