Lexus bevestigt dat de LS 500h, de hybride-uitvoering van het nieuwe topmodel, dezelfde bijzondere Multi Stage Hybrid-techniek krijgt als de luxe coupé LC 500h. Dat betekent: twee versnellingsbakken, drie motoren en elektrisch rijden tot 140 km/u.

Lexus geeft meer informatie over de hybride aandrijflijn van de LS 500h. Dit is voor Nederland veruit de belangrijkste uitvoering van het nieuwe topmodel LS, vanwege de lage CO2-uitstoot en de daaraan gekoppelde BPM-belasting. De Multi Stage Hybrid-aandrijflijn bestaat uit twee elektromotoren, een 3.5 V6 benzinemotor en twee versnellingsbakken.

Die twee transmissies zorgen er samen voor dat de bestuurder de indruk krijgt dat er een tientraps automatische versnellingsbak wordt gebruikt in de LS 500h. Lexus belooft in ieder geval een ‘soepele, stille en verfijnde’ rijbeleving, met een lineaire acceleratie. De LS 500h kan tot een snelheid van 140 km/u volledig elektrisch rijden, zolang de accu’s voldoende zijn opgeladen.

Lexus maakt verder nog geen specificaties bekend van de LS 500h, maar het vermogen komt zeer waarschijnlijk overeen met dat van de LC 500h. Die heeft 359 pk en accelereert in zo'n 5 seconden van 0 naar 100 km/u.