Voor Volkswagen staat de aanstaande autosalon van Genève in het teken van de Arteon. De opvolger van de CC krijgt een heel nieuw design en staat een stapje hoger in de markt.

Volkswagen onthult op de autosalon van Genève in maart de Arteon. Het merk laat nu alvast twee stukjes van de auto zien. In het begeleidende persbericht wordt gesproken over ‘avant-garde-design’. Wat dat ook mag zijn, de Arteon is in ieder geval de eerste Volkswagen met de nieuwe ontwerptaal van het merk.

Een belangrijk kenmerk daarvan is dat de led-dagrijverlichting bijna naadloos overloopt in de spijlen van de grille. Net als de CC heeft de Arteon een coupé-daklijn, maar wel achterportieren. Volkswagen belooft dat de auto, ondanks de sierlijke styling, veel ruimte biedt voor alle passagiers.

De Arteon is het nieuwe topmodel van Volkswagen en wordt daarom uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen, die nog niet eerder in een auto van het merk zijn toegepast. Meer informatie daarover krijgen we bij de onthulling van het model in Genève.