Mercedes-Benz introduceert in een klap drie nieuwe Editions van AMG-modellen. Bij sommige speciale uitvoeringen moet je snel zijn, want de oplage kan beperkt zijn.

Mercedes-Benz komt met drie AMG Editions, de GT C Roadster Edition 50, de C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition en de C 43 4Matic Night Edition. Die eerste twee zijn beschikbaar in een beperkte oplage van respectievelijk 500 en 150 stuks wereldwijd.

De GT C Roadster Edition 50 viert het vijftigjarig bestaan van AMG. Deze ’special edition’ was er al als coupé en nu komen er dus 500 Roadsters beschikbaar. De Edition 50 is te herkennen aan de diverse badges, zwart-chromen accenten en kruisspaaks wielen. Het interieur is aangekleed met zilverkleurige elementen, zoals de stiksels in de lederen bekleding en de gordels.

De Mercedes-AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition heeft een 'oceaanblauwe' kap, een stofkleur die exclusief voor deze gelimiteerde uitvoering verkrijgbaar is. Donkere sierlijsten en wielen en kristalgrijze lederen bekleding zijn andere opvallende elementen van deze gelimiteerde uitvoering.

Ook als je geen 'échte' AMG-uitvoering wilt, maar de goedkopere en evengoed zeer krachtige C 43 dan is er een C-Klasse Cabriolet verkrijgbaar als Edition. Deze heet Night Edition en is ook als Coupé te verkrijgen. De Night Edition onderscheidt zich met, je raadt het al, vele zwarte accenten. Onder andere de grille, dorpelverbreders, spoilers en wielen zijn zwart.

De prijzen van de nieuwe AMG Editions zijn nog niet bekend.