Maak kennis met de nieuwe Ford Fiesta ST. Die heeft een vermogen van 200 pk en instelbare rijprogramma’s.

De snelste Ford Fiesta is terug! De nieuwe Fiesta ST heeft een vermogen van 200 pk en het koppel bedraagt 290 Nm. De nieuwe, driecilinder 1.5 Ecoboost-motor is verantwoordelijk voor de indrukwekkende cijfers. Ford past op de ST voor het eerst cilinderuitschakeling bij een driecilindermotor toe. Om brandstof te besparen kan er een cilinder gedeactiveerd worden, bij lage motorbelasting. Dat draagt ook bij aan minder uitstoot van CO2, Ford heeft het cijfer voor de ST voorlopig vastgesteld op 114 g/km.

De Fiesta ST accelereert in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De gasrespons, de mate van stuurbekrachtiging en de werking van de stabiliteitssystemen kunnen beïnvloed worden middels drie rijstanden: normaal, sport en circuit. Ook het uitlaatgeluid wordt aangepast aan de geselecteerde rijstand, een klep in het uitlaatsysteem kan geopend en gesloten worden voor een sportievere of juist beschaafdere sound.

Ford presenteert de Fiesta ST op de autosalon van Genève, als drie- en vijfdeurs. De sportieve uitvoering komt in navolging van de reguliere varianten van de nieuwe Fiesta in de loop van het jaar op de markt. De prijs is nog niet bekend.