Prototype Seat e-Mii

Seat heeft een verrassing meegenomen naar het Mobile World Congress: de elektrische Mii. Het protoype e-Mii zal eerst in de praktijk getest worden voordat Seat een slimme deelauto in de showroom zet.

In Barcelona vindt deze week een beurs plaats voor mobiele telefonie en andere communicatie. Diverse automerken presenteren er hun infotainment innovaties en plannen, waaronder Seat. Het Spaanse merk wil over een jaar of twee een slimme auto op de markt brengen die tevens geschikt is voor autodelen en die elektrisch aangedreven wordt.

Onverwacht bracht het merk een prototype mee, de e-Mii, die de plannen illustreert. Deze Mii heeft de 60 kW elektrische aandrijflijn van broertje Volkswagen e-Up!. Om autorijders gewend te laten raken aan elektrisch rijden krijgt de e-Mii autodeelfuncties. Daarnaast kan in de e-Mii een dongel geplugd worden die geavanceerde infotainment biedt. Denk daarbij aan een navigatiesysteem dat files kan voorspellen. 

Vooralsnog zullen een tiental prototypes gebouwd worden om in en rond Barcelona in de praktijk uit te testen. Pas omstreeks 2019 wordt de eerste volledig elektrische Seat verwacht en het is nog onduidelijk welk model dat zal zijn. Er wordt intussen echter aan gewerkt!