Kia teaset al een tijdje met een toekomstig sportief topmodel, dat we voorlopig GT noemen. Hoewel het totaalplaatje al eerder uitlekte, weerhoudt dat Kia er niet van om het model stapsgewijs te blijven introduceren. Op 8 januari wordt de auto definitief onthuld.

We weten al dat de Kia ‘GT’ een krachtige, achterwielaangedreven vierdeurs coupé wordt die in 5,1 seconde van 0 naar 100 km/u accelereert. De topsnelheid bedraagt zeker 244 km/u. Het nieuwste filmpje bevat voor het eerst interieurbeelden, waarop een met koolstofvezel beklede middentunnel te zien is. De diverse rijmodi kunnen met een draaiknop worden geselecteerd. De versnellingspook verraadt definitief dat er een automatische transmissie leverbaar wordt.

Niet geheel onverwacht rust Kia de GT uit met de laatste stand der techniek. led-koplampen, camera’s rondom en dodehoekdetectie behoren in ieder geval tot de uitrustingsmogelijkheden. Hoe Kia’s nieuwe topmodel er definitief uit gaat zien weten we op zondag 8 januari, wanneer de auto officieel onthuld wordt.