Hier is de nieuwe Kia Picanto! De stadsauto is niet gegroeid, maar heeft dankzij de langere wielbasis wel meer binnenruimte.

Op de autosalon van Genève in maart presenteert Kia de nieuwe Picanto aan het grote publiek. Het merk laat nu alvast de eerste foto’s zien van de auto die in de zomer naar Nederland komt. De Picanto meet in de lengte onveranderd 3,59 meter, maar is volgens Kia wel ruimer dan voorheen en zelfs ruimer dan andere auto’s in dit segment. De wielbasis is met 1,5 centimeter toegenomen, waardoor er meer ruimte is ontstaan achterin.

Het nieuwe model borduurt qua ontwerp voort op de huidige, maar heeft een gespierdere uitstraling. Dat komt vooral door de nieuwe neus met stoerdere koplampen en de bredere luchtinlaat in de grille. De auto op de foto’s is de sportief getinte GT Line, waarmee het merk de talloze aankledingsmogelijkheden voor de nieuwe Picanto wil laten zien.

Ook voor het interieur is aan te kleden met opvallende kleuren en patronen. Het dashboard is verder opgewaardeerd en voorzien van nieuwe technieken, zoals een multimediasysteem met aanraakscherm.

Kia geeft nog geen technische informatie vrij, maar we verwachten dat de Picanto onveranderd met de 67 pk sterke 1.0 en de 86 pk sterke 1.2 benzinemotoren leverbaar zal worden. Ook de nieuwe 1.0 turbomotor zou zijn opwachting kunnen maken in de kleinste Kia.