Ford kondigt elektrische auto's en hybrides aan.

Ford kondigt een volledig elektrische SUV aan die in 2020 op de markt komt. De auto is onderdeel van een groot offensief van elektrische auto's en hybrides.

Ford heeft zijn plannen voor elektrische auto’s en hybrides uit de doeken gedaan. De meeste modellen die het merk aankondigt blijven in Noord-Amerika, maar de belangrijkste is ook voor Europa bestemd. In 2020 komt Ford met een volledig elektrisch aangedreven SUV in het compacte segment. Deze auto heeft een actieradius van 480 kilometer.

Het tweede nieuwtje krijgen we al een jaar eerder: de Transit Custom plug-in hybride. Ford start dit jaar al met het testen van het model op Europese wegen. In de Verenigde Staten brengt Ford daarnaast in 2020 ook hybride-uitvoeringen van de Mustang en de pick-up F150 uit. Die komen dus niet officieel naar Europa, maar via de grijze import gaan we ongetwijfeld exemplaren op de Nederlandse wegen terugzien. Naast de nu aangekondigde auto's verschijnen er op termijn nóg zes elektrische auto's of hybrides op de markt. 

Ford ontwikkelt niet alleen nieuwe elektrische- en hybridemodellen, maar ook oplaadtechniek. Het merk test, ook in Europa, met het draadloos opladen van bedrijfswagens.