Audi Q7

Kunstmatige intelligentie is volgens Audi de sleutel tot autonoom rijdende auto’s. Daarom presenteert het merk nu de Deep Learning Concept, die het rijgedrag van zijn bestuurder kan kopiëren in specifieke situaties.

Verkeer gaat over veranderende situaties, onverwachte obstakels en afwijkende regels. Het zijn allemaal moeilijkheden die de ontwikkeling van de zelfrijdende auto vertragen. Kunstmatige intelligentie is volgens Audi de oplossing. Door de auto te laten leren van het gedrag van een menselijke bestuurder in afwijkende situaties, kan de techniek die kennis toepassen in soortgelijke omstandigheden.

De Audi Q7 Deep Learning Concept is ontwikkeld in samenwerking chipmaker Nvidia. Slimme camera’s en sensoren registreren specifieke verkeerssituaties en hoe de bestuurder daarop reageert. Je moet dan denken aan wegwerkzaamheden, tijdelijke stoplichten of extreme weeromstandigheden. Al deze data wordt opgeslagen op slimme chips en toegepast als zich vergelijkbare verkeerssituaties voordoen.

Audi gaat een deel van de techniek al toepassen in de nieuwe generatie A8, die later dit jaar wordt onthuld. Het nieuwe topmodel kan deels autonoom rijden.