Als het aan Hyundai ligt dan wordt de auto in de toekomst onderdeel van je huiskamer. Het merk laat met het Mobility Vision conceptmodel zien waarom dat handig is.

Autofabrikanten pakken flink uit op de elektronicabeurs CES in Las Vegas. Hyundai neemt de Mobility Vision Concept mee, een nieuw mobiliteitsconcept waarbij de auto onderdeel wordt van je huiskamer. Via een dockingstation is het auto-interieur te integreren in dat van je huis. Wat je daar aan hebt? Je blijft droog bij het uitstappen, maar er is meer.

Zo kan de auto je huis verwarmen of koelen, entertainmentfuncties overzetten op andere slimme apparaten in je huis en als het nodig is zelfs je huis van stroom voorzien. Dat is mogelijk omdat het conceptmodel een brandstofcel aan boord heeft die elektriciteit opwekt.

Hyundai heeft ook nagedacht over het welzijn van de bestuurder onderweg. Met biometrische sensoren wordt de fysieke en mentale gesteldheid van de inzittenden ‘gelezen’. Door met geuren, geluiden, massages en temperatuurwijzigingen daarop in te spelen kan de bestuurder bijvoorbeeld een energieboost krijgen.