De belofte wordt ingelost: Pagani gaat een roadster-uitvoering bouwen van de Huayra. Het merk onthult de Huayra Roadster op de autosalon van Genève in maart en maakt ons nu alvast warm met teaserafbeeldingen.

Het supercarmerk Pagani is een teasercampagne begonnen. Op social media geeft het afbeeldingen vrij van een nieuw model. De bijgaande 'hashtags' laten weten dat het gaat om de open uitvoering van de Huayra, de Roadster. Die is al enige jaren geleden aangekondigd door Pagani.

Hoewel we nog niet heel veel kunnen opmaken uit de teaserafbeeldingen laat Pagani's kerstkaart meer zien - en dan is er ook nog een brochure die via Instagram is gelekt. De Roadster blijkt slechts in details af te wijken van de Huayra coupé. De open variant zou namelijk geen carrosserie-aanpassingen ten opzichte van de coupé nodig hebben. Daarmee zou ook het gewicht van de open Huayra rond de 1.350 kg uitkomen.

We verwachten daarom bovendien dat er weinig verschil zal bestaan tussen de prestaties van de twee. De coupé kan binnen 3,2 seconden vanuit stilstand de 100 km/u bereiken en doorstomen naar de 370 km/u. Een zesliter twinturbo-V12 in het vooronder, die circa 730 pk vermogen en 1.000 Nm trekkracht kan leveren, doet het werk. Net als bij de coupé zal de Huayra Roadster in beperkte oplage geproduceerd worden.