Volkswagen Tiguan Allspace

Aan de vooravond van de Detroit-autoshow heeft Volkswagen de Tiguan Allspace gepresenteerd. De SUV met optionele, derde zitrij komt in de zomer naar Nederland.

In Detroit kan ieder moment de North American International Auto Show geopend worden. Gisteravond al heeft Volkswagen twee SUV's vanonder het doek vandaan gehaald, waarvan er een ook bestemd is voor de Nederlandse markt: de verlengde Tiguan. 

Eerder al zagen we de Chinese variant Tiguan L, wij krijgen de uitvoering zoals 'ie nu in de Verenigde Staten debuteert. In ons land krijgt de verlengde SUV de naam 'Tiguan Allspace'. Dat maakt meteen duidelijk waarin de nieuwkomer afwijkt van de reguliere Tiguan: de 11 cm langere wielbasis biedt extra beenruimte op de achterbank. Optioneel kunnen Tiguan-kopers kiezen voor een derde zitrij, waardoor er zeven mensen in de Allspace passsen.

Ook zou de Tiguan Allspace enkele afwijkende designkenmerken meegekregen hebben aan voor- en achterzijde. Helaas zijn deze details niet zichtbaar op de enige foto die Volkswagen tot nu toe heeft vrijgegeven. Het merk belooft verder een standaarduitrusting die uitgebreider is dan van de gewone Tiguan. 

We verwachten de Volkswagen Tiguan Allspace in de zomer in de Nederlandse showrooms. Tegen die tijd zullen de Nederlandse prijzen bekendgemaakt worden.