In Detroit debuteert vandaag de vernieuwde Mercedes-Benz GLA. De compacte SUV wordt uitgebreid met het model GLA 220 4Matic. Daarnaast beleeft de nieuwe Mercedes Yellow Night Edition z'n première als GLA.

Mercedes-Benz had een 'fitness-programma' aangekondigd voor z'n compacte SUV en vandaag wordt op de autoshow van Detroit onthuld hoe gespierd de GLA-Klasse is geworden. Dankzij visuele accenten en aerodynamische aanpassingen oogt de GLA iets sportiever dan voorheen. De weerstandscoëfficent is daardoor tevens iets gedaald. 

Het merk werkt tegelijk de AMG-uitvoering bij. De vernieuwde Mercedes-AMG GLA 45 4Matic krijgt onder meer een andere spoilerlip op het dak, nieuwe luchtinlaten, splitter vóór, diffusor achter en een herzien instrumentencluster. Verschillende opties die voorheen optioneel bijbesteld moesten worden, zoals de High Performance led-koplampen, maken voortaan deel uit van de standaarduitrusting.

Mercedes GLA Yellow Night Edition

Nieuwe uitvoeringen

De vernieuwde GLA-reeks kent een nieuwe uitvoering: de GLA 220 4Matic. Met 184 pk vermogen moet deze All-Wheel Drive-versie het gat vullen dat bestond in het benzine-assortiment. Een tweede nieuwkomer is de GLA Yellow Night Edition. Van alle compacte Mercedes-modellen zal trouwens zo'n editie verschijnen, gekenmerkt door een sportieve uitrusting. De naam verwijst naar de accenten in het geel, de auto zelf komt in het zwart. 

Er is er ook een groot scala aan nieuwe opties voor de GLA-Klasse. Voorbeelden zijn led-koplampen, een 360 graden-camera en nieuwe stoffen voor de stoelen. Het Exclusief-pakket wordt uitgebreid met zwart lederen stoelen in 'buffellook'. Alle nieuwe uitvoeringen en opties van de Mercedes-Benz GLA zijn vanaf heden te bestellen. Op de Nederlandse prijzen moeten we echter nog even wachten.