Heb je wel eens van de Ford Bronco gehoord? Grote kans van niet, want de productie stopte in 1996 en de auto is in Europa nooit officieel leverbaar geweest. De Bronco keert in 2020 terug en wordt dan wereldwijd op de markt gebracht.

In 2020 onthult Ford een ‘compromisloze’ terreinwagen. Het gaat om de terugkeer van de Bronco, in de Verenigde Staten een legendarische naam. Dat is ook de reden dat Ford die naam afstoft, hoewel die voor ons in Europa minder bekend klinkt. Dat is niet zo vreemd, de Bronco is hier nooit officieel leverbaar geweest.

Ford wil de nieuwe Bronco wereldwijd op de markt brengen, wat betekent dat de auto ook naar Nederland zou kunnen komen. 'Echte' terreinauto's worden in ons land niet in grote aantallen verkocht, maar er zijn merken die ze aanbieden. Bovendien is de Bronco een mooie imagomaker.

Ford liet in 2004 al eens een voorproefje zien van een nieuwe Bronco. De Bronco Concept (foto) is in ieder geval een goede afspiegeling van het soort auto dat Ford wil gaan bouwen, maar verder zullen er weinig concrete ontwerpelementen van het 13 jaar oude studiemodel worden overgenomen.