Toyota heeft de straatversie van de WRC-rallyauto gepresenteerd. Met 210 pk heeft de auto weinig van doen met de gewone Yaris-uitvoeringen.

De snelste Yaris ooit, dat is de auto die je hier op de foto ziet staan. Toyota heeft het vermogen ook meteen al bekend gemaakt: 210 pk. Ja, je leest het goed, 210 pk in een Yaris. Oké, de WRC-auto - waarmee Toyota later deze maand van start gaat in het wereldkampioenschap rally - heeft meer vermogen maar die mag niet op de openbare weg. 

De auto is voor de gelegenheid uitgedost in de racekleuren van Toyota, maar belangrijker zijn de uiterlijke aanpassingen. De vernieuwingen worden ook op de minder potente uitvoeringen doorgevoerd.

De voorkant is helemaal op de schop gegaan. De koplampen zijn nog hetzelfde, maar de grille, bumper en het gedeelte rondom het Toyota-logo zijn helemaal nieuw. Aan de achterkant maakt het merk het nog bonter. Niet alleen de bumper is helemaal nieuw, ook de achterklep en achterlichten zijn gewijzigd. De grote spoiler boven de achterruit maakt het sportieve plaatje compleet.

De naam van de snelste Yaris wordt later bekend gemaakt. Toyota presenteert het model op de autosalon van Genève in maart.