Toyota heeft in Japan de vernieuwde Yaris voorgesteld. Het model krijgt een nóg grotere mond dan voorheen.

De nieuwe, snelle versie van de Toyota Yaris blijkt nu de voorbode te zijn van een ingrijpende facelift. Het is de tweede vernieuwingsronde in het zesjarig bestaan van de huidige generatie van de compacte Toyota. Bij de eerste make-over in 2014 kreeg de Yaris een grotere mond, maar het merk doet er nu nog een schepje bovenop. De grille is nóg groter dan voorheen en geeft het model weer een heel nieuwe aanblik.

Ook aan de achterkant ging Toyota rigoureus te werk. De kleine lichtunits hebben plaats gemaakt voor brede exemplaren, die in de nieuwe achterklep doorlopen. Optioneel zijn ze te voorzien van led-verlichting en ook de koplampen kunnen met led-techniek worden uitgerust. In het interieur zijn de wijzigingen beperkt maar nieuwe aankledingsopties, zoals rode accenten, tillen de uitstraling naar een hoger niveau.

De auto op de foto’s is de Japanse versie, die de naam Vitz draagt en een afwijkend logo aan de voorkant heeft. Foto’s van de Europese verwachten we binnenkort.

Technisch blijft veel bij het oude, de 1.0 en 1.3 benzinemotoren met 69 en 99 pk blijven leverbaar, net als de hybrideversie met 100 pk. Wel zijn de schokdempers aangepast en is de stijfheid van de auto op sommige punten verbeterd, waarmee Toyota de rij-eigenschappen naar een hoger niveau hoopt te tillen.

De vernieuwde Yaris komt in de zomer naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.