Terwijl in Detroit de jaarlijkse autoshow opende reden wij in Kroatië in de nieuwe generatie Nissan Micra. Daarvan kunnen we al de prijzen melden, net als van sommige andere nieuwkomers.

Een aantal primeurs op de autoshow in Detroit zullen we ook in Nederland terugzien. Zoals de Kia Stinger, waarmee de Koreanen het gemunt hebben op de Duitse middenklasse. Standaard met achterwielaandrijving en groter dan z'n concurrenten. Lexus gooit het met de nieuwe generatie LS over een andere boeg dan voorheen: de toplimousine is langer en lager geworden.

Ook in Detroit

Gelijktijdig met de introductie van de Mercedes-AMG GT C Coupé geeft Mercedes de bestaande AMG GT een visuele upgrade. Tevens debuteert de vernieuwde Mercedes-Benz GLA in Detroit. Behalve de SUV SQ5 TFSI presenteert Audi de Q8 Concept. Dat is de voorbode van een grote coupé-SUV en vaandeldrager van Audi's nieuwe designtaal.

Een tweede interessante conceptcar is de Volkswagen I.D. Buzz: een moderne 'VW-bus' maar dan met elektromotor en zelfrijdende techniek. Het merk showt daarnaast de Tiguan Allspace. Dit en meer nieuws van de Detroit-autoshow 2017 vind je overzichtelijk bij elkaar. 

Meer nieuwe auto's

Toyota heeft de straatversie van de WRC-rallyauto gepresenteerd. Met 210 pk heeft 'ie weinig van doen met de gewone Yaris-uitvoeringen, wél is het een voorbode van de gefacelifte Yaris die nu al in Japan is onthuld. De prijzen van de nieuwe Kia Rio zijn bekend, net als van de vernieuwde stadsauto Hyundai i10. Diens vanafprijs blijft ongewijzigd. De Porsche 911 is voortaan als GTS verkrijgbaar, ook daarvan hebben we de prijzen. Jaguars sportieve topmodel F-Type is van een subtiele update voorzien. 

Nissan Micra

Gereden: de nieuwe Nissan Micra

Nadat we op maandag al een eerste rij-indruk van de Nissan Micra hadden gepubliceerd is nu de uitgebreide rijtest te lezen. Het is tijd onze eerdere ervaringen met de Micra opzij te zetten want het model is in alle opzichten anders. Lees zelf hoe dat uitpakt. In onze nieuwsrubriek vind je de prijzen van alle te bestellen uitvoeringen op een rij. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Het nieuwe jaar komt goed op gang en daarbij horen nieuwe actiemodellen en aanbiedingen. Zoek in onze actierubriek naar voordelige financieringen, inruilpremies, gratis accessoires of wat je ook wilt.