De Lexus UX Concept wordt in productie genomen. Daarnaast onthult het premiummerk nog dit jaar een verlengde RX. 

Eind 2016 showde Lexus op de autoshow in Parijs de conceptcar UX. Deze compacte 'urban cross-over' wordt in productie genomen. Ook brengt het Japanse premiummerk een verlengde uitvoering van de Lexus RX uit. Dat meldt het Britse tijdschrift Autocar. Het baseert zich op aanvragen in het handelsregister, voor het vastleggen van modelnamen. 

Zo heeft Lexus de namen 'UX 200', 'UX250' en 'UX 250h' gedeponeerd. De eerste twee verwijzen naar UX-uitvoeringen met een viercilinder benzinemotor, de laatste naar de hybride uitvoering die het meest voor de hand ligt om op de Nederlandse markt te verschijnen. Als kleinste SUV in het Lexus-assortiment wordt de UX onder de RX en NX gepositioneerd, als concurrent van bijvoorbeeld de Mercedes-Benz GLA.

Hoewel de hoekige stijl en de zogenaamde 'spindle grille' - kenmerken van de Lexus-familie - behouden blijven verwachten we dat de UX in productietrim iets minder extreem zal ogen dan de UX Concept. Bij de introductie zal de hatchback CT van de markt verdwijnen.

Onder de vastgelegde namen vond Autocar ook 'RX 350L' en 'RX 450hL'. Neem de RX 450h zoals we die hier kennen, denk er extra lengte bij voor een derde zitrij en je hebt de RX 450hL. De verlengde RX met plek voor zeven inzittenden zou dit jaar al worden onthuld. Verwacht 'em in 2018 in de showroom.