Mini introduceert de John Cooper Works-uitvoering van de nieuwe Countryman. Die wordt net als de andere Countryman-versies in Nederland gebouwd.

Je wist dat ‘ie zou komen, maar dat maakt het niet minder leuk. De Mini Countryman is vanaf het voorjaar ook te verkrijgen in de snelle John Cooper Works-uitvoering. De techniek kennen we al uit de hatchback en Clubman JCW: een 231 pk sterke 2.0 viercilindermotor, die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat.

De Countryman accelereert in zijn snelste uitvoering in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 234 km/u. Mini geeft een verbruik op van 6,9 l/100 km (1 op 14,4). Dat is het cijfer voor de automaatuitvoering, de handgeschakelde John Cooper Works komt 13,5 kilometer ver op een liter brandstof.

Standaard is de snelle versie van vierwielaandrijving voorzien, die ervoor zorgt dat het volledige koppel van 350 Nm op een efficiënte manier aan het asfalt wordt overgedragen. De Countryman JCW is verder voorzien van een sportonderstel, de remmen komen van specialist Brembo. De aankleding bestaat onder andere uit specifieke bumpers, wielen en stoelen en is verder te verfraaiien met allerlei kleur- en stripingopties.

De Countryman JCW maakt zijn publieksdebuut op de autoshow van Shanghai in april, later in het voorjaar komt de John Cooper Works-uitvoering naar Nederland. De prijs is nog niet bekend.