Ford heeft de vernieuwde Mustang Convertible onthuld. Na de Fastback krijgt ook de cabrio-uitvoering een nieuwe neus en nieuwe technologie.

Eerder deze week onthulde Ford al de vernieuwde Mustang Fastback, nu is het de beurt aan de Convertible. De wijzigingen zijn dezelfde, dus ook de cabrio krijgt een nieuwe motorkap, koplampen, bumpers en grille. Ook komen er nieuwe kleuren en wielen beschikbaar, het aantal beschikbare velgdesigns komt daarmee op maar liefst twaalf.

Binnenin monteert Ford voortaan een volledig digitaal instrumentarium, dat naar eigen smaak is in te delen. Technische verbeteringen zijn onder andere de nieuwe tientraps automaat, de krachtigere 5.0 V8-motor en de verbeterde wielophanging. De Mustang is straks ook te verkrijgen met elektronisch aangestuurde dempers.

Net als voor de Fastback geldt voor de Convertible dat het nog niet bekend is wanneer die naar Nederland komt. In de Verenigde Staten start Ford met de levering van het vernieuwde model in het derde kwartaal van dit jaar, wij moeten waarschijnlijk geduld hebben tot ergens in 2018.