BMW eDrive

De verwachte BMW top-SUV X7 zal ook verschijnen met plug-in hybride aandrijving. Dat heeft een topman bevestigd.

De ontwikkeling van de BMW X7 is in volle gang. Diverse spionagefotografen hebben het model gespot tijdens wintertests, de afplakkingen verhinderen echter om al een duidelijk beeld te vormen van het uiterlijk. Ook over de techniek doen vooral veel geruchten de ronde.

Nu kunnen we echter met zekerheid melden dat de X7 ook als plug-in hybride zal verschijnen. Ian Robertson, topman Verkoop en Marketing bij het Duitse bedrijf, heeft dit bevestigd tegenover het Britse tijdschrift Autocar

Weliswaar gaat Robertson nog niet in op de details maar het ligt voor de hand dat de aandrijflijn uit de 7 Serie (het model 740e) wordt overgenomen. Daarin combineert BMW een tweeliter TwinPower viercilinderturbomotor met een eDrive-elektromotor, wat een totaal vermogen oplevert van 326 pk. 

We gaan niet alleen maar de wielbasis vergroten, het wordt een volledig nieuwe body

Toch waarschuwt Robertson dat de X7 niet zomaar een SUV-uitvoering van de 7 Serie wordt, of een verlengde X5 of X6. Een groot deel van de onderdelen worden speciaal voor de X7 ontworpen. "Als je beide auto's [X5 en X7 - red.] naast elkaar zet dan zijn de overeenkomsten in termen van wielbasis enzovoort klein. We gaan niet alleen maar de wielbasis vergroten, het wordt een volledig nieuwe body."

Ook geeft de topman aan dat er naast de ultraluxe uitvoeringen ook meer gangbare X7-versies beschikbaar zullen komen. Daarmee wordt de nieuwkomer een concurrent van bijvoorbeeld de Mercedes-Benz GLS en Range Rover. Het zal zeker 2018 zijn voordat de BMW X7 verkrijgbaar wordt.