BMW X1

Vanaf 1 augustus 2017 wordt de BMW X1 ook in Nederland gebouwd. Wegens het succes van deze compacte SUV was de vraag naar extra productie-capaciteit groot, BMW vond deze bij VDL Nedcar in Born. In deze fabriek rollen ook al enkele Mini's van de band. De productie van de BMW X1 levert 800 nieuwe banen op. 

VDL Nedcar in Born is niet de enige fabriek waar de BMW X1 gebouwd wordt. Ook in het Duitse Regensburg produceert men de X1. Op deze manier kan BMW de auto flexibeler fabriceren: afhankelijk van de vraag kan een van de fabrieken desgewenst meer of minder auto's maken.

De vraag naar BMW's X-modellen is de afgelopen jaren steeds verder gegroeid. Een op de drie verkochte BMW's is tegenwoordig een X-model. In Nederland is zelfs 1 op de 6 verkochte BMW's een nieuwe X1. 

Nu de BMW X1 wordt toegevoegd aan de productielijn in Born, komt het totaal aantal in Nederland gebouwde modellen op vier. De driedeurs Mini en Mini Cabrio worden er al geproduceerd, in maart komt daar de fabricage van de nieuwe Countryman bij.