Nu pas maakt Ford de prestaties bekend van de GT die al uitverkocht is tot en met dit jaar. Het speciaal ontworpen instrumentencluster geeft precies díé informatie weer die de bestuurder op dat moment nodig heeft.

De duizenden potentiële kopers die vorig jaar een Ford GT probeerden te bestellen hadden geen idee wat de prestaties van de supercar waren. Het merk maakt deze vandaag bekend: de GT wordt de snelste Ford ooit geproduceerd met een top van 348 km/u. De 3,5 liter twinturbo EcoBoost V6-motor levert maximaal 647 pk, ruim meer dan eerder aangegeven. Met een gewicht van 1.360 kg ligt de verhouding gewicht/vermogen op 2,1 kg/pk. 

Het maximum koppel bedraagt 746 Nm. Vanaf 3.500 tpm is 90 procent van deze trekkracht al beschikbaar. Ford verstrekt geen sprinttijd. Wel heeft het de GT laten testen op een circuit in Canada, waarbij de supercar een snellere rondetijd neerzette dan concurrenten McLaren 675LT en Ferrari 458 Speciale. 

Ford GT

Instrumentencluster

Ford heeft onlangs ook meer verteld over het 10 inch grote instrumentencluster. Bij het ontwerp werkte Ford samen met specialisten op het gebied van geavanceerde grafische vormgeving en animatie maar ook met coureurs. De ambitie: exact díé informatie weergeven die de bestuurder op dát moment nodig heeft bij diens beslissingen om het meeste uit de GT te halen. Daarnaast dienen de gegevens ook nog eens op een zo efficiënt mogelijke manier te worden getoond. 

Zo is de beschikbare informatie afhankelijk van de rijmodus (normaal, sport, natte ondergrond, track enzovoort) die de bestuurder instelt. Binnen het gezichtsveld van de rijder is duidelijk zichtbaar wanneer de 'rode zone' van de V6-motor bereikt wordt. Ford belooft deze innovaties ook toe te passen in andere, toekomstige modellen.