De Aston Martin Vanquish S is er nu ook als open Volante! De gelukkige koper kan zijn 5,9 liter 12-cilinder dus nog beter horen dan in de Vanquish S Coupé. De motor levert net als in die auto maar liefst 603 pk. Hoe snel de Volante S van 0 naar 100 km/u accelereert is nog niet bekend, de gesloten evenknie doet het kunstje in slechts 3,5 seconden houdt het pas bij 323 km/u voor gezien.

Het verschil in acceleratietijd tussen de Vanquish en Vanquish Volante zonder ‘S’-toevoeging bedraagt 0,2 seconde, waardoor wij verwachten dat de Vanquish S Volante in 3,7 seconden van stilstand naar 100 km/u zal sprinten. Schakelen kun je daarbij overlaten aan de achttraps Touchtronic III-versnellingsbak.

De Aston Martin Vanquish S Volante is grotendeels opgebouwd uit koolstofvezel en lichte metalen als magnesium. De voorspoiler, diffuser en dorpels zijn uitgevoerd in zwart koolstofvezel met zichtbare structuur. De wielen zijn standaard 20 inch groot. Over prijzen wordt niet gerept, maar laten we eerlijk zijn: doet dat ertoe bij een dergelijke auto?