De compacte SUV Seat Arona is een van de nieuw gepresenteerde modellen deze week. Wij maakten kennis met de Opel Grandland X en testten drie interessante auto's. 

En weer wordt de markt bestormd met een compacte SUV: de Seat Arona. Het nieuwe model komt eind dit jaar naar Nederland. BMW heeft de nieuwe generatie BMW X3 onthuld, die volgens het merk sportiever rijdt dan de vorige generatie. De middenklasse-SUV is volgehangen met up-to-date techniek uit de BMW-stal. Maserati heeft achtereenvolgens de opgefriste GranTurismo en GranCabrio voorgesteld. 

Kennismaking Opel Grandland X

Ver voor het publieksdebuut in september mochten we alvast een beetje proeven aan de Opel Grandland X. De vanafprijs, motorisering en andere specificaties vind je in ons verslag. Natuurlijk hebben we ook een mooie fotoreportage samengesteld. 

Autotests en rij-indruk

Kan de vernieuwde Peugeot 308 nog net zoveel potten breken als in de periode van gunstige bijtelling? Na een uitgebreide rijtest van de stationwagon denken wij van wel, want de auto heeft er de kwaliteiten voor. Onbekend maakt onbemind en dat is jammer in het geval van de Infiniti Q60. De fraaie coupé is een prettige reisauto. Mooi meegenomen is dat het ook nog eens een prima aanbieding is. De uitgebreide test van de nieuwe generatie Ford Fiesta volgt snel, nu alvast bieden we je onze eerste rij-indruk. 

Opel Grandland X

Nieuwe motoren, accessoires en uitvoeringen

De instapuitvoeringen van de Mini Countryman kunnen nu worden besteld. Net als bij de Renault Espace met nieuwe motor wordt de introductie aangegrepen voor enkele modelaanpassingen en nieuwe opties. Het jubileumjaar van de Fiat 500 wordt gevierd met een volgende 'Anniversario'-editie, rijkelijk voorzien van retro-invloeden.

Jaguar heeft zijn sterkste motor in z'n kleinste sedan gelepeld. Het resultaat is de bizarre XE SV Project 8. Voor de meer alledaagse XE, XF en F-Pace is de nieuwe 2.0 turbomotor met 300 pk nu leverbaar. Er zijn ook nieuwe uitvoeringen aangekondigd van de BMW X5 M en X6 M, de Bentley Flying Spur en de Aston Martin DB11. Je leest meer over deze nieuwkomers in onze nieuwsrubriek!