Bij het officiële publieksdebuut van de Porsche 911 GT2 RS maakt het merk alle gegevens bekend: prijs, techniek, uitrusting, beschikbare optiepacks en de nóg opzienbarender prestaties. 

De meest extreme 911 was al even te zien tijdens een gamebeurs eerder deze maand, maar dit weekend beleeft de Porsche 911 GT2 RS z'n officiële publieksdebuut op het Britse Goodwood Festival of Speed. Vanaf december is de auto leverbaar tegen een prijs vanaf 354.300 euro. Een flinke smak geld, maar daar staat wat tegenover. Zo zijn de prestaties nóg spectaculairder dan eerder gemeld. 

De naald op de kilometerteller kan binnen 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u oplopen en in slechts 8,3 seconden van 0 tot 200 km/u. De topsnelheid ligt op een vette 340 km/u. De aandrijflijn die dit mogelijk maakt bestaat uit een 3,8 liter zescilinder boxermotor met extra grote turbo's en een aangepaste zeventraps DSG-transmissie die het vermogen van 700 pk zonder onderbreking naar de achterwielen kan sturen.

Standaard zijn onder andere Ultra High Performance-banden, keramiek-composiet remmen en een forse achtervleugel. Het Porsche Suspension Management is afgesteld op een optimale rijdynamiek. 

Optiepacks

De 911 GT2 RS weegt 1.470 kg inclusief volle tank. Om dit lichte gewicht te bereiken heeft Porsche bodyplaten en onderdelen gebruikt van carbon, magnesium, kunststof versterkt met koolstofvezel (CFR) en titanium. Het optionele Weissach-pack, dat met magnesium wielen, een titanium dak en extra CFR-accessoires het gewicht nog eens 30 kg omlaag brengt, zal vanaf 2018 verkrijgbaar zijn. 

Porsche 911 GT2 RS Weissach-package

Het GT2 RS- interieur is bekleed met zwart leder, rood alcantara en afwerkingsaccenten in carbon. Het Porsche Communication Management, waarmee je de infotainment bedient, heeft in de 911 GT2 standaard een module en app om rijgegevens op de smartphone te registreren en analyseren. Wie dat nog wil uitbreiden met evaluatie van rondetijden op het circuit kan het Chrono-pakket bijbestellen.

Kopers van de potente Porsche 911 ontvangen het nergens anders verkrijgbare horloge 911 GT2 RS Chronograaf, ontwikkeld in samenwerking met Porsche Motorsport.