Rolls-Royce wil met de Dawn een jongere doelgroep aanspreken en komt daarom met de Black Badge-uitvoering. Zoals de naam al zegt draait het bij deze speciale versie om de kleur zwart.

Rolls-Royce heeft de Dawn aangekleed als Black Badge. Zo’n beetje alles aan deze uitvoering is zwart of in ieder geval donker. Zelfs de Spirit of Ecstasy, het beroemde beeldmerk van Rolls-Royce, is zwart op de Dawn Black Badge. Ook alle andere chromen onderdelen zijn donkergekleurd en uiteraard is de carrosserielak ook zwart. Niet zomaar zwart maar ‘bijzonder intens zwart’, door de meerdere laklagen die met de hand gepolijst zijn. Ook zwart: de canvas cabriokap en het met leder beklede ‘achterdek’.

In het interieur heeft Rolls-Royce koolstofpanelen aangebracht. Hierin zijn aluminiumdraden verwerkt en het geheel is met zes laklagen afgewerkt. Alle lederen bekleding is zwart, maar Rolls-Royce heeft voor een vrolijke noot gezorgd door rondom in het interieur een oranje streep aan te brengen. Die moet de zonsondergang symboliseren.

Technisch is de Black Badge-uitvoering ook aangepakt. De V12-motor levert 30 pk meer vermogen en 20 Nm meer koppel. De 6,6 liter twaalfcilinder levert nu 593 pk. Het nieuwe uitlaatsysteem zorgt voor een subtiele, sportieve grom, daarnaast monteert Rolls-Royce grotere remmen.

De Dawn Black Badge is vanaf nu ‘op speciale bestelling’ te verkrijgen, maar de prijs is nog niet bekend.