Paleis Het Loo is de perfecte locatie voor het Concours d'élégance Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 De winnaar van het Concours: deze Lancia Astura. Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Niet alleen de auto's zijn bijzonder, de outfits mogen er ook zijn. Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Bij de sprint worden de klassiekers even uitgelaten. Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Grote drukte rond de Alpine A110 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Dat charmant en perfect geen synoniemen zijn, getuigt deze Alpine. Je ziet direct dat het iets bijzonders is, deze Renault 25 Limousine. Een glanzend schaalmodel op de achterbank: dan ben je een echte liefhebber. Renault 5 Turbo en Renault Twingo gebroederlijk naast elkaar. Ook Mazda is goed vertegenwoordigd, met zowel nieuw als klassiek. Pure kracht is ook elegant, getuigt deze wilde Nissan GTR. Niet alleen klassiekers op het podium, maar ook een gloednieuwe McLaren 720S. Veel mooier dan deze Ferrari 250 SWB wordt het niet. Een sterk staaltje Franse charme uit 1925, deze Amilcar CGS Een verlengde Volvo S80 - die is hier vast niet voor het eerst. Renault weet wel hoe je het publiek enthousiast maakt. Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Oud en nieuw gaan hand in hand op het Concours d'élégance. Ongerestaureerd heeft ook zo zijn charme. Niet alles hoeft te glimmen op het Concours d'élégance. Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017 Concours d'élégance Paleis Het Loo 2017

Het Concours d’élégance op Paleis Het Loo is al vele jaren een begrip onder autoliefhebbers. De mooiste klassiekers vinden elkaar een weekend lang in de tuinen van Paleis Het Loo en ook steeds meer moderne auto's vinden hun weg naar Apeldoorn. Zo beleeft de Alpine A110 hier zijn nationale debuut. Hoewel de zondag wat druilerig begint maakt de zon zich al snel meester van het evenemententerrein. Perfect voor een sfeerverslag.

Naast liefhebbers van fraaie klassiekers ontdekken ook steeds meer autofabrikanten het succes van dit evenement. Steeds meer merken pakken hier de kans om hun nieuwste modellen onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Nederlands debuut Alpine A110

Grote drukte rond de Alpine A110

Een merk dat hierbij groot uitpakt is Renault, dat niet alleen het submerk Alpine naar voren schuift maar ook zelf een uitgebreide collectie voitures meeneemt. Het grootste nieuws is de Alpine A110, die tussen vele voorouders zijn Nederlandse debuut beleeft. Met succes, getuige de drommen mensen die rond de compacte sportwagen samenpakten.

Alpine en het Concours d’élégance vormen niet voor het eerst een span. Vorig jaar al zagen we in Apeldoorn de Vision Concept, een nagenoeg productierijpe concept car. De A110 Première Edition die er nu staat is al volledig uitverkocht en tegen het einde van het jaar op de weg te zien. En laten we eerlijk zijn: dat is nog mooier dan op een evenement als dit. 

Grote diversiteit, Lancia in de prijzen

De winnaar van het Concours: deze Lancia Astura.

Van de ruim zestig deelnemende klassiekers kan er maar één de absolute winnaar zijn. Gisteren is de Lancia Astura Series II met unieke Castagna-carrosserie tot winnaar gekroond. Vorig jaar wist deze tot in de perfectie gerestaureerde auto al de publieksprijs op het vermaarde concours Villa d’Este in de wacht te slepen. Een terechte winnaar dus, al mag ook het andere fraais niet vergeten worden.

En ander fraais, dat is er in ruime mate. Wat opvalt aan het Concours d’élégance bij Paleis Het Loo is de grote diversiteit aan auto’s. Dat varieert van een eerste generatie Renault Twingo tot diverse Ferrari’s 250 en letterlijk alles daartussenin. Mooi is dat diverse auto's ook gebruikt worden waarvoor ze zijn gemaakt. Op de sprint worden ze zo nu en dan tot het uiterste getergd. Onder het genot van verse olie- en benzinedampen kun je genieten van het racegeweld uit lang vervlogen tijden. 

Dankzij de grote diversiteit is het Concours niet slechts een feestje voor de happy few, het is een evenement waar alle autoliefhebbers aan hun trekken kunnen komen. Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij. 

Niet alleen de auto's zijn bijzonder, de outfits mogen er ook zijn.