Plug-in hybrides van Volvo

Volvo brengt over 2 jaar alleen nog auto’s op de markt die in meer of mindere mate elektrisch aangedreven zijn. Tussen 2019 en 2021 komt Volvo met vijf volledig elektrisch aangedreven modellen.

Volvo begint over 2 jaar met het uitfaseren van auto’s met alleen een verbrandingsmotor. Vanaf dan worden alle nieuwe Volvo’s met een vorm van elektrische aandrijving geleverd. Dat wel zeggen: volledig elektrisch, als hybride met stekker of als mild-hybrid met kleine elektromotor. Volvo kondigt aan dat er ‘een reeks van plug-in hybridemodellen’ aankomt.

Ook brengt het merk tussen 2019 en 2021 vijf volledig elektrisch aangedreven auto’s op de markt. Twee daarvan worden onder het sportieve Polestar-label uitgebracht. Het leeuwendeel van de huidige motorversies wordt tot mild-hybrid omgebouwd. Een kleine elektromotor, die werkt op 48 Volt, ondersteunt dan bij het accelereren om het brandstofverbruik te beperken.

“Deze aankondiging markeert het einde van de auto die uitsluitend door een verbrandingsmotor wordt aangedreven”, aldus Volvo CEO Hakan Samuelsson. “We hebben eerder aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben. En op deze manier gaan we het doen.”