BMW start binnenkort met de productie van de X1 in Nederland, bij VDL Nedcar in Born. Om dat te vieren brengt het merk de X1 Orange Edition uit.

BMW start deze zomer met de productie van de X1 in Nederland. In de Limburgse VDL Nedcar-fabriek, waar nu ook al Mini’s worden geproduceerd, lopen binnenkort voor het eerst in de geschiedenis BMW’s van de band. De productie is een aanvulling op die in het Duitse Regensburg, waar de nieuwste generatie X1 sinds juli 2015 wordt geproduceerd. Om de productiestart in Nederland te vieren komt BMW nu met een speciale uitvoering, de X1 Orange Edition.

De ‘Nederlandse’ X1 is uiteraard te herkennen aan de oranje lak, met de naam Sunset Orange. De Orange Edition is aangekleed als Model xLine, met 18 inch Y-spaak wielen, matzilverkleurige beschermingsranden, dorpellijsten die zijn voorzien BMW-opschrift en hoogglans zwarte panelen in het interieur.

De X1 Orange Edition heeft standaard het High Executive-pakket. Led-koplampen, een navigatiesysteem, een head-up display en een elektrisch bedienbare achterklep behoren dan tot de uitrusting.

Het meest Nederlandse aan de X1 Orange Edition is misschien wel de korting, je krijgt de oranje lak en het High Executive-pakket namelijk voor niks. De prijs van de X1 xDrive 20i Orange Edition bedraagt 51.300 euro. De speciale uitvoering is alleen leverbaar met de genoemde 192 pk sterke benzinemotor in combinatie met vierwielaandrijving.