Porsche brengt een eerbetoon aan de bekende ‘politie-Porsche’ uit de jaren ’60. Ontwerper Piet Boon tekende voor de moderne interpretatie met de naam 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition.

De politie-Porsche, wie kent hem niet? Vanaf 1962 werd de 911 Targa tientallen jaren door de rijkspolitie gebruikt. Ontwerper Piet Boon maakte een moderne interpretatie van de politie-Porsche, de 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition. Alex was het koosnaampje van de snelle politiewagen, naar de Alexanderkazerne waar de auto’s waren gestationeerd.

De Exclusive Alex Edition heeft bestickering waarvan de vlakverdeling min of meer overeenkomt met die van het origineel. De kleuren zijn wel wat bescheidener, de carrosserie is uitgevoerd in de speciale kleur Alex Grey. De bestickering en diverse andere onderdelen, zoals de rolbeugel en de wielen, zijn satijnzwart. De kleur oranje komt wel terug in het interieur. Een deel van de ventilatieroosters is uitgevoerd in die kleur, net als de instapverlichting. Ook de sleutel die bij de auto hoort is oranje.

De Alex Edition wordt geleverd met een fotoboek waarin je de totstandkoming van het speciale model kunt bekijken. Ook levert Porsche deze 911 met een unieke autohoes en een specifieke sleutelhanger.

De 911 Targa 4S Exclusive Alex Edition is uitgerust met een zescilinder boxermotor, die een vermogen van 450 pk produceert. Porsche levert slechts 25 exemplaren in Nederland, de prijs bedraagt 248.966 euro.