Het eerste exemplaar van de Tesla Model 3 is van de band afgelopen! De bestellingen worden vanaf eind deze maand afgeleverd.

Vannacht is in de Verenigde Staten het eerste productie-exemplaar van de Tesla Model 3 van de band afgelopen. Tesla-CEO Elon Musk heeft via Twitter twee foto's van de 'compacte' elektrische auto verspreid. Ook heeft Musk laten weten dat de eerste dertig klanten hun Model 3 op 28 juli overhandigd krijgen tijdens een speciale afleveringsparty. 

Pas deze week ontving Tesla de laatste benodigde wettelijke goedkeuringen om de productie te laten starten. Hoewel rustig begonnen wordt - voor augustus staan honderd te produceren exemplaren op de planning - is het de bedoeling dat snel grote aantallen worden gehaald. In december moeten al 20.000 stuks van de Model 3 gebouwd worden. 

Er wachten dan ook veel orders. Sinds de Model 3 op 31 maart 2016 gereserveerd kon worden heeft Tesla 400.000 bestellingen ontvangen. Ook uit ons land zijn reserveringen ontvangen. Vooralsnog is alleen de Amerikaanse vanafprijs bekend: 35.000 Amerikaanse dollar, omgerekend een kleine 30.700 euro - dat is dus exclusief Nederlandse belastingen.