Audi komt met Performance Parts voor de TT en R8. Dankzij deze nieuwe lijn van onderdelen hoef je niet meer langs de tuner om je auto te verfraaien.

Als tuners kits aanbieden om Audi’s te verfraaien, waarom dan Audi zelf niet? Voor de TT en R8 komt het merk daarom nu met Performance Parts, een nieuwe onderdelenlijn om je Audi optisch en technisch verder aan te kleden.

Veel de onderdelen zijn ter verfraaiing: skirts, spoilers, een front splitter en andere extra’s om de carrosserie mee aan te kleden. Maar ze dienen ook een aerodynamisch doel. Zo zorgt de achtervleugel voor 52 kilogram meer downforce bij 150 km/u en dus een betere wegligging. De 20 inch zwarte wielen, die volgens Audi rechtsreeks uit de racerij komen, zijn niet alleen mooi maar ook lichter dan de standaardwielen van het merk.

Binnenin zijn de TT en R8 aan te kleden met een sportstuur dat met alcantara is bekleed. Ook koolstofvezel schakelflippers zijn onderdeel van de nieuwe Performance Parts-lijn. Voor de TT biedt Audi een koolstofvezel versteviging aan, die op de plaats van de achterbank komt. Dit onderdeel zorgt voor meer stijfheid van de carrosserie en 20 kilogram minder gewicht.

Audi biedt verder enkele technische aanpassingen aan, zoals gemodificeerde remmen en een titanium uitlaatsysteem van specialist Akrapovic. Ook extra sportieve vering is verkrijgbaar.

Audi levert de nieuwe Performance Parts vanaf eind dit jaar, de prijzen zijn nog niet bekend.