Aston Martin geeft een update over de Valkyrie, de nieuwe supercar van het merk. Voor het eerst krijgen we ook foto’s van het interieur te zien.

De ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie loopt voorspoedig. Het design van de auto is verder ontwikkeld, door nieuwe aerodynamische inzichten. De grootste wijziging ten opzichte van het conceptmodel dat we eerder kregen te zien, is dat het gat aan de zijkant van de carrosserie nog groter is geworden. Verder staat de auto weer wat dichter bij het productiestadium, zo zitten nu bijvoorbeeld de definitieve koplampen en achterlichten erin. Alles bij de Valkyrie draait om zo weinig mogelijk gewicht. Zelfs het Aston Martin-logo is helemaal opnieuw gemaakt en weegt nog maar een fractie van het beeldmerk dat op andere modellen wordt gebruikt.

Door de enorme luchtbrug onder de auto, kunnen de bestuurder en passagier niet rechtop zitten. Volgens Aston Martin passen er twee volwassenen in de auto, die net als in een Formule 1 auto met de benen vooruit zitten. Het dashboard is minimalistisch en lichtgewicht, alle knoppen zitten op het stuur. Ook zit daar een beeldscherm, een van de vier schermen die de Valkyrie aan boord heeft.

De supercar, die Aston Martin in samenwerking met Formule 1-team Red Bull Racing ontwikkelt, heeft geen achteruitkijkspiegel en geen buitenspiegels. Door die eerste zie je toch niks, omdat de auto geen achterruit heeft. De buitenspiegels zijn vervangen door camera’s, waarvan de beelden op de beeldschermen links en rechts op het dashboard worden getoond.