Een SUV, luxesedan en fastback debuteren, voor elk wat wils dus. De redactie kijkt deze week wat diepgaander naar elektrische auto's. Zo hebben we een ruim 300 km lange roadtrip gemaakt op één acculading met de Opel Ampera-E. Deze test is terug te lezen én te zien op video. 

De SUV Jaguar F-Pace heeft een nieuw, compacter broertje gekregen. Deze E-Pace is eind dit jaar verkrijgbaar vanaf 48.300 euro. Het was een uitdaging om Audi's topmodel A8 nóg beter te maken. Toch is dat gelukt met de nu gepresenteerde vierde generatie. Deze heeft bijvoorbeeld een bijna knoppenvrij dashboard. Als je twijfelt tussen de i30 hatchback en de i30 Wagon, dan heeft Hyundai nu de oplossing: de i30 Fastback. Tegelijk presenteert het merk foto's van de 'hot hatch' i30 N. 

De eerder onthulde Kia Stinger, een veelbelovend sportief model met achterwielaandrijving, komt toch naar Nederland. Een ander langverwacht model, de Tesla Model 3, wordt vanaf eind deze maand afgeleverd. De productie is al gestart. 

Gereden en gefilmd

Met het grote bereik van de Ampera-e wil Opel een doorbraak forceren op het gebied van elektrisch rijden. Wij maakten een roadtrip op één vol accupakket en kwamen ruim 300 km ver. Naast het uitgebreide verslag van deze rijtest zie je beeld van de trip op video. Heb je ook al het filmpje gezien waarin we het Intelligent Seat Fold-systeem demonstreren, in de vorige week geteste Land Rover Discovery?

Opel Ampera-e na 138 km rijden in de haven van Stavoren.

Elektrische mobiliteit komt snel dichterbij

De elektrische auto is volgens economen van de ING in 2024 net zo duur als een brandstofauto. Naar verwachting zullen de batterijen de komende jaren fors goedkoper worden. De aanstaande 3 jaar brengen alle grote autofabrikanten elektrische auto's met een groot rijbereik op de markt. De vraag is dus waar al deze accu's vandaan moeten komen. In onze achtergrondartikelen gaan we verder op deze zaken in.  

Verder nieuw op Autokopen.nl

Nu het eerste halfjaar achter ons ligt hebben we daarvan de verkoopcijfers in overzichtelijke tabellen uiteengezet. De Renault Clio is het bestverkochte model, Volkswagen het merk met het grootste marktaandeel. Ben je benieuwd naar voordeel op bijvoorbeeld accessoires, een zomercheck of voorraadmodellen, bezoek dan onze actierubriek met de nieuwste aanbiedingen. En wie zich niet wil vervelen tijdens de zomervakantie kan terecht in de evenementenrubriek. Veel plezier en tot volgende week!