Mercedes-Benz heeft zijn langverwachte pick-up gepresenteerd, de X-Klasse! Hij komt in november naar Nederland.

Mercedes-Benz komt voor het eerst met een pick-up. De X-Klasse valt met een lengte van 5,34 meter in het middelgrote segment en is gebaseerd op de Nissan Navara. Dat zie je aan de buitenkant nauwelijks, want de voorkant, zijschermen en achterkant zijn opnieuw vormgegeven. Alleen de portieren zijn hetzelfde. Het dashboard is compleet nieuw en voorzien van het bekende multimediasysteem van Mercedes-Benz, inclusief de ‘bedieningsbrug’ op de middentunnel.

Mercedes-Benz gaat de X-Klasse in Nederland aanbieden met een comfortonderstel. Dat wil zeggen: met schroefveren achter in plaats van bladveren. Dat zorgt voor meer comfort, hoewel ze volgens Mercedes-Benz ook geschikt zijn voor het vervoer van een zware lading. Optioneel is de pick-up te verkrijgen met 2 centimeter extra bodemspeling, standaard heeft de auto 20 centimeter ruimte tussen de dorpels en de grond. Met de X-Klasse wil het merk zich onderscheiden op comfort, maar er verschijnt ook een ‘werkpaarduitvoering’ met de naam Pure. De Progressive en Power-uitvoeringen zijn meer op luxe gericht.

Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz start in november met de levering van twee dieselversies, beide gebaseerd op een 2.3 viercilindermotor. De vermogens van de X220 d en X250 d zijn 163 en 190 pk. Later volgt er een V6 dieselmotor met 258 pk, de X350 d-uitvoering. Vierwielaandrijving en een zeventraps automaat zijn standaard op die laatste en kunnen als optie worden geleverd op de viercilinder motorversies. Standaard heeft de X-Klasse achterwielaandrijving.

De vanafprijs van de Mercedes-Benz X-Klasse is al bekend: 38.480 euro exclusief btw.