De McLaren 570S Spider komt eraan. Ondanks het open dak en andere vormgeving biedt deze roadster dezelfde prestaties als de 570S coupé.

De orderboeken voor de McLaren 570S Spider zijn geopend, de eerste exemplaren worden al geleverd in augustus. Bezoekers van het Goodwood Festival of Speed hebben de roadster al even in actie gezien, deze week heeft McLaren de open versie van de Sport Series aan de pers gepresenteerd. Het is, na de coupé en GT, de derde variant van McLarens 'instapfamilie'. 

Het Britse merk geeft de Spider een elektrisch te openen dak mee bestaande uit twee lichtgewicht panelen van composiet, die water- en vuilafstotend zijn. De panelen kunnen - ook rijdend, tot een snelheid van 40 km/u - automatisch worden geopend. Ze worden dan weggeborgen onder een fraaie carbon achterzijde.

McLaren 570S Spider

Met open dak kun je tot 315 km/u rijden dus een beetje comfort is geen overbodige luxe. Om de wind weg te houden kan, uit het achterpaneel, een glazen ruitje elektrisch omhoog geschoven worden. En wat leuk: bij een gesloten dak kan het ruitje juist omlaag zodat je het uitlaatgeluid nog beter hoort. 

De achterspoiler is 12 mm hoger dan die van de 570S coupé. Ondanks de aanpassingen weegt de Spider slechts 46 kg meer dan de gesloten variant. Nog beter en zelfs vrij uniek is dat de roadster evengoed presteert als de gesloten variant: 3,2 seconden voor de 0-100 km/u-sprint en een topsnelheid (met het dak gesloten) van 328 km/u. 

De eerste vierhonderd exemplaren die worden geproduceerd verschijnen in speciale Launch Edition-trim. Op de foto's zie je de nieuwe lakkleuren Curacao Blue, Vega Blue en Sicilian Yellow. Er zijn ook diverse nieuwe opties verkrijgbaar. Alle Spiders worden met de hand geassembleerd in de McLaren-fabriek in het Engelse Woking, onder de rook van Londen. 

Update

De Nederlandse verkoopprijs ligt op 272.150 euro.