Liefhebbers van snelle en sportief rijdende auto's opgelet: er zijn veel nieuwkomers in aantocht. Aan de andere kant van het spectrum zorgt Mercedes-Benz voor nieuws in het pick-up segment. 

Het merk komt voor het eerst met dit type auto. Met de X-Klasse wil Mercedes-Benz zich onderscheiden op comfort, maar er verschijnt ook een 'werkpaarduitvoering' met de naam Pure. De pick-up komt in november naar Nederland.

Autotest Volkswagen e-Golf

Aan de elektrische Volkswagen Golf zou niks bijzonders te zien of te merken moeten zijn: het moet vooral een gewone Golf zijn. Of dit echt zo is hebben we voor je getest. We presenteren de uitgebreide bevindingen inclusief fotoreportage én video. 

Bekendgemaakte prijzen 

Van de vorige week gepresenteerde Jaguar E-Pace hebben we nu al de volledige prijslijst. Van de Opel Grandland X en vernieuwde Mercedes-Benz S-Klasse hadden we eerder niet meer dan de vanafprijs, nu zijn alle prijzen bekend. Nieuw is de Mitsubishi Pajero op grijs kenteken. Ondernemers betalen minimaal 37.990 euro exclusief belastingen.

Nog lang niet in de winkel maar toch: Volkswagen heeft een richtprijs gegeven voor de I.D., de 'Golf onder de elektrische auto's'. Met 20.000 euro praten we hier over een elektrische auto voor de prijs van een diesel. 

McLaren 570S Spider

Snelle uitvoeringen

Opel stoft het sportieve label 'GSi' af en plakt het op de Insignia. Een indrukwekkend uiterlijk en een turbomotor met 260 pk moeten de drie letters glans geven. De snelste Toyota Yaris ooit luistert naar de naam GRMN. Voor 46.490 euro kun jij binnen 6,5 seconden vanuit stilstand op de 100 km/u zitten. De opnieuw aangescherpte Lotus Evora heeft er niet meer dan 3,8 tellen voor nodig. Diens topsnelheid bedraagt 305 km/u.

De Black Fire Edition van de BMW X5 M en X6 M komt in een oplage van slechts twaalf stuks naar Nederland. Bij McLaren gaat de 570S Spider in de verkoop. Opvallend: deze roadster biedt dezelfde prestaties als de 570S coupé. 

Verder nieuw op Autokopen.nl

Een gratis automaat, voordelig private lease-tarief, zomercheck of actiemodel vind je in onze actierubriek. Je vindt weer nieuwe aanbiedingen en ook aardig wat verlengde acties.