Elektrische Mini komt in 2019

Welke Mini wordt elektrisch? Op die vraag geeft het merk nu antwoord. Het is de driedeurs Mini, zeg maar ‘het origineel’, die in 2019 als eerste model een volledig elektrische aandrijflijn krijgt.

Er gingen veel geruchten over de elektrische Mini, maar uiteindelijk blijft het merk trouw aan zijn roots. De driedeurs Mini is het eerste model dat voorzien wordt van een elektrische aandrijflijn. Dat de stekker-Mini in 2019 op de markt komt was al bekend, het merk test al bijna 10 jaar met elektrische auto's. Op de definitieve specificaties van de elektrische Mini moeten we nog even wachten.

De aandrijflijn (elektromotor, versnellingsbak, accu’s en andere componenten) wordt gebouwd bij moederbedrijf BMW in Duitsland en ingebouwd in het Engelse Oxford. Elke Mini kan in de toekomst voorzien worden van een 100 procent elektrische aandrijflijn, maar de driedeurs is de eerste en vooralsnog enige.

BMW verwacht dat in 2025 minimaal 15 procent van alle auto’s die door BMW en Mini worden verkocht een elektromotor aan boord hebben. Daarmee bedoelt de autobouwer ook plug-in hybrides, zoals de Mini Countryman Cooper S E die in Nederland wordt gebouwd.