De bekende limousine Rolls-Royce Phantom is compleet vernieuwd. Naast nog wat topmodellen is er gelukkig ook voldoende te kiezen voor mensen met een iets kleinere portemonee. Twee bereikbare en populaire modellen hebben we onderworpen aan een autotest.

Rolls-Royce noemt de Phantom altijd liefkozend de 'beste auto ter wereld'. De limousine is nu compleet vernieuwd en daarmee nóg beter geworden. Zo is 'ie voorzien van het beroemde 'vliegend tapijt'-comfort. Een ander topmodel dat is verbeterd is de Jaguar XJ. De nieuwe, sportieve uitvoering SJR575 krijgt, inderdaad, 575 pk mee.

Rijtests

Kan de vernieuwde Renault Captur de concurrentie weer aan in het populaire, uitdijende segment van de compacte cross-overs? We hebben het voor je getest, in de nieuwe luxe topuitvoering Initiale Paris. De geheel nieuwe Seat Ibiza hebben we uitvoerig aan de tand kunnen voelen nadat we 'm in Barcelona bij de fabriek ophaalden. Op weg naar Nederland blijkt de Spaanse furie Duits te spreken...

Misschien wel de mooiste uitvoering van de Seat Ibiza: de FR in 'Desire Red'.

Prijskaartjes

Fiat breidt het 500X-assortiment uit met S-Design-uitvoeringen, die van zwarte accenten voorzien zijn. Leverbaar vanaf 27.795 euro. Bij Renault is het de Série Signature Limousin die het Talisman-gamma aanvult. Wil je de vernieuwde Maserati GranTurismo of GranCabrio bestellen dan dien je natuurlijk een beter gevulde beurs mee te brengen, maar dan rijd je luxe en sportief. 

Verwachte modellen

In september verschijnt de derde generatie Suzuki Swift Sport. Deze is nu al op foto te zien. Ook Volvo warmt ons op voor de aanstaande XC40, de eerste compacte SUV van het merk. Daarnaast hebben we al enkele specificaties van de geheel nieuwe Jeep Wrangler, die eveneens eind dit jaar verwacht wordt. Het wordt een herfst om naar uit te kijken!