BMW viert het 40-jarig jubileum van de 7 Serie met een limited edition. Kopers kunnen de Edition 40 Jahre verder naar wens aankleden.

Het was 1977 toen BMW het topmodel 7 Serie introduceerde. Om te vieren dat de luxesedan het 4 decennia later nog altijd goed doet zal het Beierse merk op de IAA-autoshow in september de Edition 40 Jahre onthullen. Deze jubileumuitvoering verschijnt vanaf oktober in een oplage van slechts tweehonderd stuks. 

Het bijzondere is dat de 7 Serie Edition 40 Jahre vooraf reeds voorzien is van exclusieve details, maar dat de klanten 'em nog verder kunnen personaliseren. Zo hebben zij echt een unieke auto. Verder krijgen kopers de keuze uit de 7 Serie met reguliere of lange wielbasis. De jubileumeditie is te bestellen met alle beschikbare motoriseringen, inclusief de plug-in hybride. De prijzen volgen nog.

BMW 7 Serie 40 Jahre Edition

Speciale features

Je bestelt de Edition 40 Jahre in een van de twee exclusieve metaallak tinten Frozen Silver of Petrol Mica. Het exterieur wordt sowieso voorzien van het M Aerodynamics Package, de hoogglans zwarte Shadow Line en 20 inch grote BMW Individual lichtmetalen wielen in V-spaak design. Op diverse plekken buiten en in de 7 Serie vind je de speciale jubileum-badge. 

De comfortstoelen voor- en achterin zijn bekleed met leder. Ook hier kunnen klanten kiezen, of zij de kleur Smoke White willen combineren met Cohiba bruin of met Black. De hemel wordt met Smoke White alcantara bekleed. Accenten in pianozwarte lak of in glanzend eucalyptushout werken de cabine af. Bijpassende vloermatten ontbreken niet.