Lexus heeft vanaf augustus weer een spraakmakende coupé in de showroom staan. De prijzen van de LC zijn nu bekend gemaakt.

De prijzen van de LC zijn bekend. Lexus’ nieuwe topcoupé is vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland voor 116.495 euro. Voor dat bedrag levert het merk de LC 500h, met 359 pk sterke hybride aandrijflijn, bestaande uit een V6 benzinemotor, een elektromotor en twee versnellingsbakken.

De LC wordt daarnaast leverbaar met een V8 benzinemotor, die een vermogen van 477 pk produceert. Deze uitvoering heet LC 500 en kost 166.630 euro. De meerprijs zit niet alleen in het extra vermogen, maar ook in de extra BPM-belasting door de hogere CO2-uitstoot van de V8-motor ten opzichte van de hybride-versie.

De LC is aan te kleden met een 10.950 euro kostend Touring Pack. De coupé wordt dan verfraaid met tweekleurige, 21 inch lichtmetalen wielen, een achterspoiler, alcantara bekleding op het dashboard, het plafond en de deurpanelen en stoelen die bekleed zijn met hoogwaardig leder en alcantara. Ook technische verbeteringen maken onderdeel uit van het pakket, zoals instelbare besturing met variabele overbrenging en meesturende achterwielen.