Een persbericht over de Hyundai Kona doet ons even met de ogen knipperen. Waar het inhoudelijk ‘slechts’ gaat over een head-up display, ontbreekt het daarbij behorende beeldmateriaal. Wel zitten er foto’s bij van… de auto zelf! Officieel zijn het nog teasers, maar na het helderder maken van de foto’s is er geen ontkennen aan. Dit is de nieuwe Hyundai Kona!

Deze drie foto’s tonen een modern ontworpen compacte cross-over, zoals eerder al te zien was op spionagebeelden. Opvallend zijn de hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting en daaronder geplaatste koplampen. De Cascade-grille bepaalt ook op de Kona het nieuwe familiegezicht van Hyundai. Een scherpe lijn over de flank loopt door naar de brede bovenste achterlichten. Opvallend is de aanwezigheid van stoere, extra lichtunits in de achterbumper.

Hyundai Kona

De Kona is, afgaande op deze beelden, leverbaar met een ‘zwevend dak’ in een afwijkende kleur. Zo moet de Kona te personaliseren zijn, zoals steeds gebruikelijker is in dit segment. Interieurfoto’s geeft Hyundai nog niet vrij, daarvoor zullen we nog even geduld moeten oefenen.

Head-up display

Waar het persbericht eigenlijk om draait is de beschikbaarheid van een (optioneel) head-up display. Hiermeek kan de bestuurder direct informatie in het blikveld projecteren. Hyundai geeft hoog op over de helderheid hiervan en garandeert goede afleesbaarheid onder zelfs de felste lichtomstandigheden.

De Hyundai Kona wordt aankomende zomer officieel onthuld, dan maakt het merk ook meer technische informatie bekend.