Teaser Tesla Model Y

Tesla heeft voor het eerst beeld vertoond van de compacte SUV, Model Y. Ondanks de overeenkomsten met Model 3 krijgt de auto een eigen platform. 

Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Tesla voor het eerst een computerafbeelding getoond van de in 2020 verwachte compacte SUV Model Y. Het gaat om een teaser waarop de voorzijde van de auto enigszins te ontwaren is. Deze vertoont een gelijkenis met de compacte sedan Model 3, maar toch wordt de Y een heel eigen auto. 

CEO Elon Musk zegt hierover: "Ik denk dat we een fout gemaakt hebben door de Model X af te leiden van het Model S-platform. Het was beter geweest om die SUV te ontwerpen zoals een SUV ontworpen hoort te worden." Dat wil hij dit keer voorkomen. 

Grote verwachtingen

Musk anticipeert bovendien dat de productie van de Model Y wel tot 50 procent minder hoeft te kosten. Hij verwacht dan ook een grotere vraag naar deze populaire carrosserievariant dan naar de compacte sedan, waarvan Tesla wereldwijd meer dan 370.000 pre-orders heeft ontvangen.

Met deze SUV completeert Tesla de modelreeks waarmee het de wereld wil tonen dat elektrisch rijden S-E-X-Y is

Op de teaser is te zien dat de buitenspiegels van de Model Y weggelaten worden. Als de wetgeving het toelaat wil Tesla de elektrische SUV voorzien van camera's. Het duurt dan ook nog even voordat de auto in productie genomen wordt, dat zal niet voor 2019 of 2020 zijn. Eerst moet nog een nieuwe fabriek worden gebouwd.

Met de compacte SUV completeert Tesla de reeks modellen (waarbij de Model 3 als 'Model E' gelezen dient te worden) waarmee het de wereld wil tonen dat elektrisch rijden ...nou ja, S-E-X-Y is.