Goudgeel met striping in koolstofvezel-look. Ja, de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series is opvallend. En exclusief, er worden slechts 500 exemplaren van gemaakt.

Porsche presenteert de 911 Turbo S Exclusive Series. De kleur valt direct op: goudgeel. De striping in koolstofvezel-look zorgt voor contrast, net als de hoogglans zwarte wielen met centrale wielmoer. Op de wielen zijn dan weer goudgele accenten aangebracht, net als op de remklauwen.

Ook in het interieur is goudgeel te vinden. Zo heeft porsche op de stoelen strepen met die kleur aangebracht. Het patroon van de stoelbekleding gebruikt het merk ook voor de alcantara hemelbekleding. Meer oog voor detail: in de koolstofvezel sierlijsten op het dashboard is koperdraad verwerkt.

De speciale 911 Turbo S heeft 27 pk meer vermogen dan de reguliere Turbo S. De 3.8 biturbo boxermotor produceert in de Exclusive Series 607 pk vermogen. Ook het koppel is verhoogd, met 50 Nm tot 750 Nm. De gelimiteerde Turbo S is verder opgetuigd met zo’n beetje alle technische lekkernijen van de Porsche-prijslijst, zoals een actieve achterspoiler, keramische remschrijven en een adaptief onderstel met meesturende achterwielen.

De Porsche 911 Turbo S Exclusive Series is per direct te bestellen. De prijs bedraagt 301.600 euro. Porsche levert bij deze speciale uitvoering optioneel bijpassende accessoires: een horloge en een bagageset.