De Land Rover Discovery Sport en Range Rover Evoque krijgen nieuwe, krachtige motoren. Zowel het benzine- als dieselaanbod wordt aan de bovenkant van het assortiment aangevuld.

Land Rover komt met drie nieuwe motoren voor de Discovery Sport en Range Rover Evoque. De huidige 240 pk sterke 2.0 benzinemotor wordt vervangen door een vernieuwd exemplaar met net zoveel vermogen. De winst zit ‘m vooral in het verbruik, volgens Land Rover is de nieuwe Si4 benzinemotor 15 procent zuiniger. Voor de Discovery Sport geeft Land Rover een verbruik op van 8,0 l/100 km, de Evoque verbruikt in theorie nu 7,3 l/100 km (respectievelijk 1 op 12,5 en 1 op 13,6).

Aan de bovenkant van het assortiment komt een nieuwe versie van de Si4 benzinemotor, met 290 pk. Met die motor zetten beide modellen, die niet eerder met zo’n krachtige motor leverbaar waren, aansprekende prestaties neer. Zo accelereert de Discovery Sport in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en de Evoque in 6,3 seconden.

Op dieselgebied er is ook nieuws. Boven de huidige 150 en 180 pk sterke versies komt er een 2.0 Sd4 met 240 pk. Land Rover levert zowel de krachtigste benzinemotor als de sterkste diesel standaard in combinatie met Dynamic-pakket. Dat bestaat uit gewijzigde bumpers, 20 inch wielen en hoogglans zwarte accenten.

De nieuwe motorversies worden binnenkort leverbaar, de prijzen zijn nog niet bekend.