De eerste foto’s van de BMW 6 Serie Gran Turismo liggen op straat! De opvolger van de 5 Serie Gran Turismo staat een trede hoger op de ladder.

Hier is de BMW 6 Serie Gran Turismo! De eerste foto’s zwerven over het internet, ruim voor de officiële onthulling van het model. De foto’s maken duidelijk dat BMW het nieuwe model hoger positioneert, de GT maakt voortaan onderdeel uit van de 6 Serie. Hij is dus groter, luxer en waarschijnlijk ook iets duurder dan de 5 Serie GT.

BMW zet de ontwerplijn die is ingezet met de nieuwe 5 Serie door in de 6 Serie GT. Dat is onder andere te zien aan de vorm van de koplampen en achterlichten. Van het interieur zijn nog geen foto’s, maar we verwachten dat BMW het dashboard van de 5 Serie Sedan en Touring in de 6 Serie GT schroeft.

Ook voor het motoraanbod in de 6 Serie Gran Turismo kunnen we naar de 5 Serie kijken. Reken op een uitgebreid palet van benzine- en dieselkrachtbronnen met vermogens van 184 tot 340 pk. Of de plug-in hybride aandrijflijn uit de 530e ook in de 6 Serie GT leverbaar wordt is nog niet bekend.

Binnenkort onthult BMW de 6 Serie GT officieel, dan volgt er meer informatie.